>>Hazelton House

Hazelton House

Hazelton House

TECHNIEK

Het grootste deel van de Hazelton House-collectie wordt afgedrukt met behulp van het oude handboek van Hand Block Printing. Voorafgaand aan de introductie van het printen van machines, werd al het textiel met de hand gedrukt. Tegenwoordig zijn deze vaardigheden zeldzaam. De bekwaamheid bij het afdrukken van elk met de hand geblokkeerd ontwerp is enorm. Stoffen worden afgedrukt op grote tafels van ongeveer 17 meter en het oppervlak wordt bedekt met een laag lijm om ervoor te zorgen dat de basisdoek glad is voordat het afdrukken begint. De zeer bekwame vakmensen die verantwoordelijk zijn voor het drukproces, bepalen de beste manier om eerst het ontwerp in kaart te brengen. Ze kunnen als eerste afdrukken met een vluchtige omtrek afgedrukt met een btw-kleurstof zonder actief ingrediënt en daarom tijdens het afwerkingsproces wegspoelen. Als alternatief worden de ontwerpen uitgezet met behulp van verschillende gekleurde pinnen tussen elke kleurlaag. Beide methoden zijn cruciaal om nauwkeurigheid mogelijk te maken bij het gebruik van de handblokken.

De gereedschappen die nodig zijn om elk ontwerp uit te voeren, zijn exact dezelfde als die tijdens de eerste dagen van Hand Block Printing en zijn doorgegeven aan generaties. De houten blokken zelf kunnen als kunstwerken worden beschouwd. Elk blok is met de hand gesneden met afzonderlijke secties die samen een compleet ontwerp vormen. Verschillende blokken worden gebruikt voor verschillende soorten ontwerp: koper wordt gebruikt voor fijne detailleringen; hout voor grotere motieven; en viltblokken kunnen worden gebruikt om grote delen van een ontwerp in te vullen. Vaak worden alle drie materialen gecombineerd om één blok te maken. Een Maul wordt gebruikt om druk uit te oefenen op het blok tijdens het afdrukken; een zeer zwaar hulpmiddel, individueel gemaakt om in de hand van de printer te passen. Elke printer 'mauls' de blokken in verschillende mate - de hoeveelheid colur afgedrukt door elk blok varieert met de hoeveelheid druk toegepast, die uniek is voor elke printer en de tijd van afdrukken. Een vermoeide vrijdag kan een heel andere afdruk opleveren dan een maandag!

Het is absoluut noodzakelijk om de juiste hoeveelheid kleur op de zeef te verdelen, zodat er niet te veel of te weinig btw op het blok wordt aangebracht. Bij het afdrukken met een blok is het ook cruciaal dat de juiste hoeveelheid druk op het blok tijdens het afdrukken, dit vergt een grote hoeveelheid vaardigheid. Het karakter van een blok gedrukt textiel is net zo uniek als de persoon die het afdrukt: vaak door naar een stuk stof te kijken, kan de blootsupervisor van onze fabriek vaststellen wie het heeft afgedrukt. Elke herhaling en print-run is ook uniek. De kwaliteit van de kleurstof die op de zeef (of inktkussen) wordt aangebracht, varieert met elke toepassing. En ook het weer heeft een diepgaand effect: op een warme zomerdag droogt de kleur snel op het oppervlak, voor een scherper effect, terwijl bij vochtig weer de stof langer droogt en de kleuren worden geabsorbeerd in de stof voor een zachter ogende look afdrukken. Deze kleine details onderscheiden ons blokprinten van gescreende imitaties.

 

 
hazelton_house_8 hazelton_house_8
hazelton_house_9 hazelton_house_9
hazelton_house 10 hazelton_house 10
hazelton_house11 hazelton_house11
hazelton_house_2 hazelton_house_2
hazelton_house_3 hazelton_house_3
hazelton_house_4 hazelton_house_4
chair Hazelton House chair Hazelton House
floral_headboard floral_headboard
hazelton_house_11 hazelton_house_11
hazelton_house_5 hazelton_house_5
hazelton_house 6 hazelton_house 6
hazelton_house 7 hazelton_house 7
 

Nu op Facebook